Насловна » Активности » Најаве

Најаве

23.03.2023.

Кркобабић са Индијским амбасадором о развоју села

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић састаће се у четвртак, 23. марта 2023. године са Његовом Екселенцијом, амбасадором Индије у Србији г. Санџивом Кохлијем.

Теме састанка биће регионални и рурални развој, као и искуства двеју земаља у програмима за унапређење услова живота и рада сеоског становништва.

Састанак ће се одржати у Црвеном салону Палате Србија с почетком у 10.30 часова, а поред амбасадора Индије, састанку ће присустовати и други секретар Амбасаде Индије у Србији Раџеш Кумар Пипал.

Акредитације за праћење догађаја (покривалице и изјаве) послати на kabinet@mbs.gov.rs

09.03.2023.

Међународна конференција o задругарству у Палати Србија

Министарство за бригу о селу, Задружни савез Србије и Задружни савез Војводине организују међународну конференцију на тему

        БУДУЋНОСТ ЈЕ У ЗАДРУГАРСТВУ

Конференцији ће присуствовати еминентни гости из земље и из иностранства, а свој долазак потврдио је и председник Међународног задружног савеза (ICA COOP), господин  Ариел Енрике Гуарко из Аргентине.

Конференција ће се одржати у петак, 10. марта 2023. године у Београду, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2а (сала 368 на III спрату) у 12 часова.

Непосредно пре почетка конференције министар за бригу о селу Милан Кркобабић примиће господина Гуарко у Плавом салону у Централном холу Палате Србија.

Окупљање новинарских екипа је у 11.20 часова на Источном улазу Палате Србија. Mедијима је дозвољено снимање почетка састанка у Плавом салону, изјаве пред почетак конференције и праћење конференције.

Молимо Вас да акредитације за праћење овог догађаја (име, презиме и број личне карте) пошаљете на адресу најкасније до 9 часова у петак 10. марта 2023. године.

09.02.2023.

Најава Лебане

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић ће сутра 10. фебруара 2023. године у општини Лебане, пре заказане седнице поводом обележавања 100 дана рада Владе Републике Србије, обићи два од три пројекта реализована конкретно у тој општини:

У 12 часова министар ће обићи земљорадничку воћарску задругу у селу Бошњаце „Агро прима југ“ (Адреса: Црног Марка 27).  Ова задруга је из прошлогодишњег програма Министарства за бригу о селу намењеног задругама добила 13,4 милиона динара за унапређење пословања набавком расхладног агрегата и савремене опреме за прераду воћа, а приход који су остварили у пословној 2022. години износи 53 милиона динара.
Овим програмом до сада је помогнут рад 207 задруга на територији читаве Србије, у Јабланичком округу 14 задруга, од којих су две у Лебану.

У 12.30 часова на платоу испред аутобуске станице у Лебану министар ће дочекати минибус за превоз становника из удаљених села Лебана и поразговарати са ђацима основне школе и старијим становништвом које свакодневно користи овај минибус.
Из овог програма до сада је додељено 35 оваквих возила за најугроженије општине, од којих 28 припада IV групи развијености и девастираним подручјима, а у Јабланичком округу 4 општине су добиле средства за овакав минибус. Нека села у Србији су на овај начин по први пут добила везу са градом/општином.

У општини Лебане 2021. и 2022. године спроведен је и Програм доделе бесповратних средстава за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“,  па је манифестација организована, такође средствима Министарства за бригу о селу, у селима Бошњаце, Гргуровце, Пертате, Тогочевце, Коњино и Поповце, где су уприличена надметања сеоског становништва у бројним дисциплинама и богат културно-уметнички програм. Иначе, на територији Јабланичког округа 7 општина је било корисник ових средстава.

Изјаве су планиране на обе локације.

29.10.2022.

Шта радимо за села Србије?
Сумирање резултата и планови за 2023. годину

Министарство за бригу о селу организује представљање резултата реализованих програма у протеклој години и планове за наредну, 2023. годину.

Састанку, који се одржава у Палати Србија, у четвртак 29. децембра 2022. године у сали Београд, с почетком у 11 часова, присуствоваће министар за бригу о селу Милан Кркобабић.

Молимо да акредитације новинарских екипа (име, презиме, бр.л.к) шаљете на мејл kabinet@mbs.gov.rs најкасније до 9 часова у четвртак 29. децембра.

Окупљање екипа је на источном улазу Палате Србија у 10.30 часова, а праћење је дозвољено све време трајања састанка.

21.10.2022.

Министар Кркобабић у Рековцу на Михољским сусретима села

Министар за бригу о селу и копредседник Националног тима за препород села Србије, Милан Кркобабић посетиће сутра, у суботу 22.10.2022. године, општину Рековац.
Кркобабић ће, заједно са председником општине Рековац др Александром Ђорђевићем, у 12 часова у центру села Опарић отворити манифестацију „Михољски сусрети села“.

Манифестација „Михољски сусрети села“ је програм који Министарство за бригу о селу спроводи у области неговања традиције на селу, у циљу обогаћења друштвеног и спортског живота, неговања традиције и културно - историјског наслеђа сеоских средина.
Ове, 2022. године „Михољски сусрети села“ организују се у 87 локалних самоуправа, окупљају 1300 села  и имају 150.000 учесника и посетилаца.

Рековац је једна од општина која је добила средства за ове намене по Јавном конкурсу и својим сељанима сутра нуди богат такмичарски, културно-уметнички и изложбени програм.
Биће организована изложба слика, домаће радиности и домаћих производа, старих заната, затим турнир у малом фудбалу, круњење кукуруза, пикадо, такмичење у знању, у шаху и народном вишебоју, а у поподневним часовима културно-уметнички програм и проглашење победника у свим дисциплинама.

14.10.2022.

Министар Кркобабић у Сврљигу поводом Међународног дана жена на селу

Поводом Међународног дана жена на селу, који се сваке године обележава 15. октобра, министар за бригу о селу и копредседник Националног тима за препород села Србије, Милан Кркобабић ће сутра, у суботу 15.10.2022. године посетити село Црнољевица у општини Сврљиг.
Обележавању овог важног дана за све жене света на селу, које почиње у 11 часова, присуствоваће и академик Драган Шкорић, председник Академијског одбора САНУ и копредседник Националног тима за препород села Србије.

Догађај ће обогатити културно-уметнички програм, изложба народне ношње и радиности, као и домаћих производа жена са села.

Министар Кркобабић ће затим обићи земљорадничку задругу „Свљишка млакара“ (Сврљиг, Ул.Радетова бр.20), која је из програма за унапређење пословања и технолошки рад задруга добила 15 милиона динара за повећање сточног фонда и набавку опреме за прераду млека, па је задруга тако успела да се успешно позиционира на тржиште.

05.10.2022.

Кркобабић отвара скуп „Уз задруге до савремене механизације“

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић отвориће у среду 5. октобра 2022. године у 11.30 часова тематски скуп „Уз задруге до савремене механизације“ који се одржава у Кикинди у организацији Задружног савеза Војводине.

Циљ скупа је да се истакне значај и економска ефикасност набавке савремене пољопривредне механизације преко задруга, у односу на инвестиције појединачних пољопривредника. Осим технички рационалне искоришћености механизације за све задругаре, смањују се и трошкови целокупне производње, на шта је веома значајно указати у овим годинама обележеним растом цена свих инпута за пољопривреду.

Локација дешавања је парцела ЗЗ „Житопромет“ Кикинда на путу Кикинда- Банатска Топола,  GPS (45.788366, 20.466750).

Ова ратарска задруга добила је из програма подршке задругама који спроводи Министарство за бригу о селу 15 милиона динара управо за набавку механизације у ратарству.

21.09.2022.

Кркобабић у посети Бачкој Паланци, општини са највише усељених сеоских кућа

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетиће сутра, у четвртак, 22. септембра 2022. године општину Бачка Паланка у Јужнобачком управном округу, која бележи рекордан број сеоских кућа купљених из програма Министарства за бригу о селу.

Кркобабић ће своју посету започети у 11 часова у згради Општине Бачка Паланка (Краља Петра I бр. 16), где ће одржати краћи састанак са
руководством општине на тему програма Министарства, стања и потреба ове општине.
Након тога, министар ће у месној заједници Пивнице (Ул.Војвођанска 25) разговарати са председницом месне заједнице и добитницима 14 кућа купљених преко конкурса Министарства за бригу о селу и посетити једну породицу (породица Филиповић, Ул. Првоборачка 57).
У истом селу Кркобабић ће обићи и „Словачки дом“- место окупљања, неговања традиције и културног живота сељана.
Посета министра завршиће се обиласком задруге „Агроном Деспотово“ у селу Деспотово, која је добила 15 милиона динара за набавку механизације у ратарству, преко програма намењеног задругама који такође спроводи  Министарство за бригу о селу.

15.09.2022.

Кркобабић у посети Димитровграду

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетиће сутра, у петак, 16. септембра 2022. године општину Димитровград у Пиротском управном округу.

Кркобабић ће своју посету започети у 12 часова у згради Општине Димитровград (Балканска бр. 2), где ће одржати краћи састанак са руководством општине.
Након тога, министар ће поћи у вожњу редовном линијом минибуса за превоз сеоског становништва, купљеним средствима из програма Министарства за бригу о селу и зауставити се у селу Жељуша.
У том и у селу Лукавица Кркобабић ће посетити две породице, од 9 колико их је на територији општине Димитровград добило средства за куповину сеоске куће са окућницом, преко конкурса Министарства за бригу о селу.

08.09.2022.

Кркобабић у посети Новој Црњи

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетиће сутра, у петак, 9. септембра 2022. године општину Нова Црња у Средњобанатском управном округу.

Кркобабић ће своју посету започети у 12 часова у Српској Црњи, где ће присуствовати завршним турнирима ученика основних школа у оквиру манифестације „Михољски сусрети села“ (Хала Душан Силни, Партизанска бб) финансиране средствима из програма Министарства за бригу о селу.

Министар ће, заједно са руководством општине, посету наставити обиласком старе задруге „Пласт“ (Ул. 5. октобра бр. 78, Српска Црња), која је из програма намењеног задругама добила 9 милиона динара за унапређење пословања изградњом хладњаче, а након тога обићи ће и задружну плантажу дуња и крушака на путу за село Радојево.

Кркобабић ће своју посету Новој Црњи завршити у Радојеву (Ул. Војводе Путника бр. 90) посетом породици Бецин са троје деце, која је добила средства за куповину сеоске куће са окућницом преко конкурса Министарства за бригу о селу.

31.08.2022.

Кркобабић у посети Бабушници

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетиће у четвртак, 1. септембра 2022. године Бабушницу, где ће у 12 часова одржати састанак са руководством општине (зграда Општине, Ратка Павловића бр.1).

У знаку почетка школске године министар ће, након састанка, поћи у прву вожњу минибусем за превоз сеоског становништва купљеним средствима Министарства за бригу о селу, којим ће ђаке из школе ОШ Деспот Стефан Лазаревић у Бабушници превести до њихових кућа у селима у околини Бабушнице. Министар ће се прво зауставити у селу Александровац.

Средства су обезбеђена из програма доделe бесповратних средстава за куповину минибусева за превоз сеоског становништва из једног села у друго или из села у градско/општинско седиште. Из овог програма до сада је додељено 35 оваквих возила за најугроженије општине, а први минибусеви су већ почели да стижу и саобраћају по селима.

Изјаве за медије и разговор са мештанима планираниу су у испред Основне школе и у селу.

21.07.2022.

Кркобабић у посети општини Лебане

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетиће у петак, 22. јула 2022. године Лебане, где ће после краћег састанка са руководством Oпштине (зграда Општине, Цара Душана бр.116), планираног за 11.30 часова, поћи у вожњу минибусем за превоз сеоског становништва, који је купљен средствима Министарства за бригу о селу.

Средства су обезбеђена из прошлогодишњег програма доделe бесповратних средстава за куповину минибусева за превоз сеоског становништва из једног села у друго или из села у градско/општинско седиште. Из овог програма до сада је додељено 35 оваквих возила за најугроженије општине, а први минибусеви су већ почели да стижу и саобраћају по селима.

Министар ће се зауставити у селу Гргуровце које на овај начин први пут добија редован линијски превоз за своје становнике, а своју посету Лебану Кркобабић ће завршити у селу Бошњаце, обиласком задруге „Агро прима југ“ (Црног Марка бр. 27). Ова воћарска задруга је из прошлогодишњег програма Министарства за бригу о селу намењеног задругама добила 13,4 милиона динара за унапређење пословања набавком савремене опреме у воћарству.

У селу Бошњаце прошле године организовани су и „Михољски сусрети села“, такође средствима Министарства за бригу о селу, а исти сусрети са разним надметањима и културно-уметничким програмом планирани су почетком септембра ове године у селима Гргуровце, Пертате, Тогочевце, Коњино и Поповце.

Разговор са становницима ових села и изјаве за медије планиране су у селу Гргуровце и након тога у задрузи у селу Бошњаце.

06.07.2022.

Кркобабић потписује уговоре о додели средстава за куповину минибусева са 17 локалних самоуправа

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић потписаће у четвртак  7. јула 2022. године Уговоре о додели бесповратних средстава за куповину минибусева за превоз сеоског становништва на територији Републике Србије са председницима 17 јединица локалних самоуправа, оних чије су пријаве, према критеријумима јавног конкурса и одлуци комисије, биле најбоље рангиране.

Минибусеви купљени овим средствима служиће искључиво за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго, или из села у градско/општинско седиште. На овај начин становницима села омогућиће се доступност адекватне здравствене заштите, спортских и културних садржаја, лакше обављање привредне активности, одлазак у школу, итд.

Прошле године 17 јединица локалних самоуправа добило је средства за ове намене.

Догађају ће присуствовати председник Академијског одбора за село академик Драган Шкорић, председник комисије за оцену и контролу реализације програма, декан Саобраћајног факултета проф. др Небојша Бојовић, као и заменик председника комисије проф. др Далибор Пешић.

Догађај је заказан за 11 часова у сали Београд Палате Србија.

Акредитације новинарских екипа (редакција, име презиме и бр. л. к.) шаљу се мејлом на kabinet@mbs.gov.rsдо 9 часова у четвртак, 7. јула. 2022. године.
Окупљање екипа је у 10. 30 часова на источном улазу.

01.07.2022.

Кркобабић на Жетвеним данима у Плавни и Младенову

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић отвориће манифестацију „Жетвени дани“  која се у петак 1. јула 2022. године одржава у селу Плавна у општини Бач, с почетком у 12 часова

Ова традиционална манифестација у организацији Задружног савеза Војводине, симболизује почетак жетве пшенице, јер доносећи и прве резултате рада ратара представља за њих значајан дан у години.
Овим догађајем скреће се и пажња на значај производње пшенице, као стратешког производа за националну прехрамбену сигурност.
Домаћини овогодишњих „Жетвених дана“ су земљорадничке задруге „Низине“ Плавна и „Ловренац“ Младеново.

Локација парцеле:  Пут Бач- Бачко Ново Село
GPS (45.330817, 19.177240)

21.06.2022.

Кркобабић потписује уговоре за „Михољске сусрете села“ са локалним самоуправама из целе Србије

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић потписаће свечано уговоре за доделу бесповратних средстава, са представницима 87 јединица локалних самоуправа, које су добиле средства по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“.

Прошле године је по истоименом конкурсу средства за ове намене добило 68 јединица локалних самоуправа, које су током јесени 2021. године организовале ову манифестацију у својим селима. Чак 961 село се такмичило и дружило у најразличитијим дисциплинама, а 100.000 учесника и посетилаца ове манифестације подржало је неговање културе и традиције, допринело обогаћењу друштвеног и спортског живота у селима широм Србије.

Ове године планирано је учешће 1.289 села и 150.000 учесника и посетилаца.

Потписивање ће се одржати у среду, 22. јуна 2022. године, у 11 часова у Палати Србија, Нови Београд, Булевар Михајла Пупина бр. 2а, сала Београд.

Молимо да акредитације (име, презиме и број личне карте) пошаљете на адресу kabinet@mbs.gov.rs најкасније до 9 часова у среду 22. јуна 2022. године.

Окупљање новинарских екипа је у 10.30 часова на Источном улазу Палате Србија, медијима је дозвољено праћење састанка.

15.06.2022.

Сусрет Кркобабића са Регионалним развојним агенцијама

Министар за бригу о селу и копредседник Националног тима за препород села Србије Милан Кркобабић организује радни састанак са директорима акредитованих Регионалних развојних агенција на тему програма Министарства за бригу о селу, унапређења регионалног руралног развоја и опстанка српског села.

На састанку ће говорити и копредседник Националног тима за препород села Србије и председник Академијског одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић и чланови Националног тима за препород села Србије.

Састанак ће се одржати у среду, 15. јуна 2022. године у 11 часова у Палати Србија, салa Београд (Булевар Михајла Пупина 2а)

Окупљање новинарских екипа је на Источном улазу Палате Србија у 10.30 часова. Акредитације послати најкасније до 9 часова истог дана на адресу kabinet@mbs.gov.rs.

07.06.2022.

Кркобабић у посети Свилајнцу

Министар за бригу о селу и копредседник Националног тима за препород села Србије Милан Кркобабић посетиће, у склопу најаве новог програма финансијских подстицаја задругама, Поморавски управни округ и Свилајнац, у среду 8. јуна 2022. године.

Министар ће своју посету почети у 11.00 часова обиласком новоосноване задруге „Свиламед“ (Ул. Високог Стевана 13) којој је из програма финансијске подршке задругама 2021. године додељено 7,5 милиона динара за набавку опреме и механизације за пчеларство.

Након тога министар ће, са својим сарадницима посетити стару ратарску задругу „Свилајнац“ (Ул. Мите Исаковића бб), којој је из истог програма 2019. године додељено 15 милиона динара за набавку сушаре за житарице.

У посети Свилајнцу са министром ће бити и академик Драган Шкорић, председник Академијског одбора за село САНУ и копредседник Националног тима за препород села Србије, као и члан Националног тима за препород села Србије, агроекономиста Милан Простран.

31.05.2022.

Кркобабић у посети селу Маркова црква у Лајковцу
Нови програм Министарства за бригу о селу

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетиће у среду, 1. јуна 2022. године Лајковац, где ће у селу Маркова црква обићи „Кумову воденицу“ (Ул. Споменик српском ратнику 27).

Посета је планирана за 11.00 часова, а у тиму са министром биће и председник Академијског одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић. У области обезбеђивања егзистенције на селу, поред већ успешних програма обнове задругарства и доделе празних сеоских кућа, Министарство за бригу о селу припрема и програм подршке привредним активностима на селу - започињање и развој старих и нових заната, трговинских и услужних делатности, сеоског туризма и слично.

Изјаве за медије планиране су на локацији.

23.05.2022.

Министар Кркобабић у посети Косјерићу

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетиће општину Косјерић у уторак, 24. маја 2022. године, где ће са својим сарадницима обићи женску воћарску задругу „Косјерка“ (село Косјерић бб), којој је из Програма Владе Србије намењеног задругама 2019. године додељено 7,5 милиона динара за набавку опреме за прераду воћа.

Данас ова задруга прерађује око 1000 литара воћног сока на дан или око 500 килограма џема од најквалитетнијег воћа са Повлена и Маљена.

У тиму са министром Кркобабићем Косјерић ће посетити и копредседник Националног тима за препород села Србије и председник Академијског одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић, а руководство општине Косјерић, на челу са председником Жарком Ђокићем биће домаћини ове посете.

Посета задрузи заказана је за 11.30 часова, а изјаве су планиране на лицу места.

26.04.2022.

У Куршумлији вожња првим минибусем за превоз сеоског становништва

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетиће у среду, 27. априла 2022. године Куршумлију, где ће после краћег састанка са руководством општине (зграда Општине, Пролетерских бригада бб), планираног за 11.30 часова, поћи у прву вожњу минибусем за превоз сеоског становништва, који је купљен средствима Министарства за бригу о селу.

Средства су обезбеђена из прошлогодишњег програма доделe бесповратних средстава за куповину минибусева за превоз сеоског становништва из једног села у друго или из села у градско/општинско седиште. Са 120 милиона динара набављено је 18 оваквих возила, а први минибус стигао је у општину Куршумлија.

На овај начин, само средствима издвојеним прошле године,  допринеће се решавању проблема превоза у укупно 479 села широм Србије, а користиће га недељно чак 17.000-18.000 путника.

Циљ је да се сеоском становништву у тешко доступним и лоше повазаним селима, омогући обављање привредне активности, адекватна здравствена заштита, одлазак у школу најмлађима, спортске и културне активности.

И ове године на располагању је за исте намене 120 милиона динара, а јавни конкурс трајао је до 21. априла 2022. године.

Министар ће сутра обићи села Коњува и Бело Поље, а изјаве за медије и разговор са становницима ових села планиране су на обе локације.

   
20.04.2022.

Министар Кркобабић отвара округли сто у Српској академији наука и уметности

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић отвориће округли сто на тему „Улога научних института у унапређењу пољопривреде и села Србије“  који се одржава сутра, 21. априла 2022. године, с почетком у 9 часова у Српској академији наука и уметности (Свечана сала академије, Кнез Михалова 35/II) у организацији Академијског одбора за село.

На скупу ће учествовати, поред председника Академијског одбора за село академика Драгана Шкорића и потпредседника одбора проф.др Милована Митровића, чланови Српске Академије наука и уметности, представници других Министарстава и ресорних Института, професори пољопривредних факултета и други еминентни стручњаци из ове области.

       
18.04.2022.

Кркобабић обилази задругу у Средњобанатском округу

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетиће општину Сечањ у уторак, 19. априла 2022. године, где ће у 10.30 часова селу Неузина обићи земљорадничку задругу Агросој.

Ова задруга послује од 2002. године, бави се производњом ратарских култура на 650 хектара, узгојем повртарских и воћних култура на 52 хектара земље, откупом и трговином меркантилном робом, као и пласманом репороматеријала пољопривредницима.

Из прошлогодишњег програма Министарства за бригу о селу намењеног задругама, задрузи Агросој додељено је 15 милиона динара бесповратних средстава за унапређење пословања набавком линије за прање, калибрирање и паковање повртарских производа.

06.04.2022.

Кркобабић потписује уговоре за још 65 сеоских кућа

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић свечано ће потписати у Палати Србија још 65 уговора о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, које се овога пута налазе на територији 17 јединица локалних самоуправа.

Тројни уговор министар ће потписати са добитницима средстава за куповину сеоске куће и представницима јединица локалних самоуправа на чијим се територијама изабране куће налазе.
Новац се додељује према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину.

Потписивање ће се одржати у четвртак, 7. априла 2022. године, у 12 часова у Палати Србија, Нови Београд, Булевар Михајла Пупина бр. 2а, сала Београд.

Молимо Вас да акредитације (име, презиме и број личне карте) пошаљете на адресу kabinet@mbs.gov.rs најкасније до 9 часова у четвртак 7. априла 2022. године.

Окупљање новинарских екипа је у 11.30 часова на Источном улазу Палате Србија.

28.02.2022.

Кркобабић отвара XVI међународни конгрес воћара и виноградара

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић отвориће сутра, у уторак, 1. марта 2022. године XVI међународни конгрес воћара и виноградара који се, у организацији Пољопривредног факултета у Новом Саду и Научног воћарског друштва Србије, ове године одржава од 28. фебруара до 4. марта у Врднику („Фрушке терме“, Потес под кулом бб).

Овај конгрес представља најзначајнији научни скуп у области воћарства и виноградарства у Србији, организује се сваке четврте године и окупља еминентне светске стручњаке предметних области.

Изјаве за медије планиране су у 8:50 часова, пре почетка свечаног отварања конгреса, који је заказан за 9 часова, а медијима је све време дозвољено праћење

31.01.2022.

Кркобабић на Округлом столу на тему задругарства на Златибору

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић говориће сутра, у уторак, 1. фебруара 2022. године на Округлом столу на тему – Земљорадничко задругарство - стање, потребе и могућности развоја који се у хотелу Дунав на Златибору (Улица Др Драгослава Зеке Смиљанића) одржава у оквиру Зимских сусрета пољопривреде на у организацији Пољопривредног факултета у Новом Саду, Националног научног друштва за пољопривредну технику и Задружног савеза Војводине.

На округлом столу који почиње у 13 часова, поред министра, учествоваће председници Задружних савеза Србије и Војводине, професори пољопривредног факултета у Новом Саду, директори и чланови задруга и пољопривредници.

Изјаве за медије планиране су у 12:45 часова, пре почетка Округлог стола, а медијима је све време дозвољено праћење.

29.10.2021.

Кркобабић у Kремнима

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић ће сутра 30.10.2021.године отворити манифестацију „Михољски сусрети села “ у селу Кремна у Ужицу.

Свечано отварање је у 10 часова у Основној школи „Богосав Јанковић“.

По овом Програму Министарство за бригу о селу доделило је бесповратна средства за 68 јединица локалних самоуправа, а сутра ће први „Михољски сусрети села“ у Кремнима окупити мештане свих 23 села са територије града Ужица. 

Према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за ове намене, организатори манифестације су јединице локалне самоуправе, манифестација се може организовати у свим насељеним местима-селима на територији Републике Србије, а одржава се у периоду  од 1.октобра до краја 2021. године.

Председник Комисије за доделу средстава био је наш славни песник Љубивоје Ршумовић, додељивано је до 500.000 динара по пријави, а активности у којима учествује становништво више села са територије једне јединице локалне самоуправе имају за циљ обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно - историјског наслеђа.

Изјаве за медије планиране су непосредно после свечаног отварања.

14.10.2021.

Конференција поводом Међународног дана жена са села

Поводом Међународног дана жена са села, који се сваке године обележава 15. октобра, министар за бригу о селу и копредседник Националног тима за препород села Србије, Милан Кркобабић ће у општини Нова Црња отворити конференцију на тему положаја жене у селима Србије.

Скупу ће се обратити академик Драган Шкорић, председник Академијског одбора САНУ и копредседник Националног тима за препород села Србије, као и  чланови Националног тима за препород села Србије, директорке удружења жена са села из више општина, руководство општине и Средњобанатског управног округа.

Конференција ће се одржати у петак, 15.10.2021. године у дворцу Нојхаузен у селу Српска Црња (Милета Јакшића бб) с почетком у 11.30 часова.

Конференцију ће обогатити културно-уметнички програм, а у салама дворца биће изложени домаћи производи и народна радиност жена са села.

 Live and work in Serbia Национални тим за препород села Србије  Конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са  окућницом за 2023. годину  Календар михољских сусрета села

Локални медији

05.07.2024. - pink.rs - На Михољским сусретима у Малом Црнићу изабран најлепши фијакер

03.07.2024. - pink.rs - Додељена трихиљадита кућа

23.06.2024. - jugmedia.rs - Одржани Михољски сусрети села у Бољару код Власотинца

16.06.2024. – pink.rs - Министар Кркобабић посетио Михољске сусрете у ваљевском селу Попучке

13.06.2024. – kurir.rs - У нови дом са новим идејама

07.06.2024 – pink.rs - Живеће села Републике Српске и Србије

04.06.2024 – pink.rs - Кркобабић:Минибуси и за најудаљенија села

04.06.2024 – velikipark.rs - Крагујевац добио средства за куповину минубусае

30.05.2024 – republika.rs - Још 155 кућа добија нове власнике

24.05.2024 – knjazevackahronika.rs - Михољске сусрете припрема и Књажевац

24.05.2024 – vojvodinauzivo.rs - Ускоро сусрети у Гребенцу

24.05.2024 – evrsac.rs - Михољски сусрети долазе у Пландиште

23.05.2024 – krusevacgrad.rs - Потписан уговор за Михољске сусрете села

23.05.2024 – vojvodinauzivo.rs -добрена средства Општини Апатин

23.05.2024 – sokobanjapress.com - Михољски сусрети у Шарбановцу и Језеру

23.05.2024 – objektiva.rs - Ваљеву 500.000 динара за манифестацију

23.05.2024 – krusevacgrad.rs - Варварин и Трстеник спремају Михољске сусрете села

Погледајте више...