Насловна » Активности » Најаве

Најаве

29.10.2021.

Кркобабић у Kремнима

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић ће сутра 30.10.2021.године отворити манифестацију „Михољски сусрети села “ у селу Кремна у Ужицу.

Свечано отварање је у 10 часова у Основној школи „Богосав Јанковић“.

По овом Програму Министарство за бригу о селу доделило је бесповратна средства за 68 јединица локалних самоуправа, а сутра ће први „Михољски сусрети села“ у Кремнима окупити мештане свих 23 села са територије града Ужица. 

Према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за ове намене, организатори манифестације су јединице локалне самоуправе, манифестација се може организовати у свим насељеним местима-селима на територији Републике Србије, а одржава се у периоду  од 1.октобра до краја 2021. године.

Председник Комисије за доделу средстава био је наш славни песник Љубивоје Ршумовић, додељивано је до 500.000 динара по пријави, а активности у којима учествује становништво више села са територије једне јединице локалне самоуправе имају за циљ обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно - историјског наслеђа.

Изјаве за медије планиране су непосредно после свечаног отварања.

14.10.2021.

Конференција поводом Међународног дана жена са села

Поводом Међународног дана жена са села, који се сваке године обележава 15. октобра, министар за бригу о селу и копредседник Националног тима за препород села Србије, Милан Кркобабић ће у општини Нова Црња отворити конференцију на тему положаја жене у селима Србије.

Скупу ће се обратити академик Драган Шкорић, председник Академијског одбора САНУ и копредседник Националног тима за препород села Србије, као и  чланови Националног тима за препород села Србије, директорке удружења жена са села из више општина, руководство општине и Средњобанатског управног округа.

Конференција ће се одржати у петак, 15.10.2021. године у дворцу Нојхаузен у селу Српска Црња (Милета Јакшића бб) с почетком у 11.30 часова.

Конференцију ће обогатити културно-уметнички програм, а у салама дворца биће изложени домаћи производи и народна радиност жена са села.

 eУправа Covid19  Укидање печата Конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва на територији Републике Србије Конкурс за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације под називом „Mихољски сусрети села“ Конкурс за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације под називом „Mихољски сусрети села“ Конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеосе куће са окућницом Конкурс за доделу бесповратних средстава задругама 2021 Национални тим за препород села Србије Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће